jatek
Fooldal
tájolo

Várak a Mátrában

A túramozgalom bemutatása: A túramozgalom résztvevői az őskori és középkori sáncok, valamint az erődtemplomok végigjárásával a hegység legeldugottabb zugaiba is eljutva gyönyörködhetnek a Mátra szépségeiben.

Fokozatok: aki a felsorolt 50 igazolóhely közül legalább 25-t felkeres, kitűzőt kap. Azok a teljesítők, akik valamennyi pontot begyűjtik, és az ágasvári menedékházban, Galyatetőn, a sástói kempingben, a Vörösmarty turistaházban, Mátraházán valamint Felső-Tarjánkánál pecsételnek, névre szóló, sorszámmal ellátott jelvényt és oklevelet kapnak.

2013-ban a második kiadás két füzetben jelent meg. Így a fentieken túl a fokozatok is bővültek. Aki csak a Keleti Mátra várait járja be, az annak kitűzőjét kapja meg. Ugyan így aki a nyugatit, az annak a kitűzőnek lesz birtokosa. Aki pedig mind két füzetbe az összes kódot, és bélyegzőt begyűjti, az a kitűzőkön felül oklevelet és egy szép kivitelű sorszámozott jelvényt is kap

Igazolófüzet beszerzése: Az igazolófüzet ára tartalmazza a kitűző és a jelvény árát is. Beszerezhető a Tengerszem sportboltokban, a Mátra turistaházaiban és ajándékboltjaiban, továbbá Térképkirály Belvárosi Térképboltban (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 23.)

Igazolás módja: az igazolópontokon elhelyezett táblán és/vagy felfestésen lévő három pöttyből álló azonosító kódot a könyv megfelelő oldalain található négyzetekbe kell átmásolni.

Teljesítés igazolása: a kitöltött (lebélyegzett) füzetet, továbbá egy saját lakhelyre megcímzett és felbélyegzett borítékot az alábbi címre kell elküldeni: Szádeczky-Kardoss Géza 1181 Budapest, Csontváry u. 39. A füzetet a teljesítés tényének igazolása után a kitűzővel együtt visszaküldjük.

Információ: a 06-30-35-439-35 mobil telefonszámon, vagy a szadeczky-kg@freemail.hu e-mail címen kapható.

Egyéb információk: A túramozgalom nyílt, ahhoz bárki, bármikor egyénileg vagy csoportosan csatlakozhat. A teljesítés nincs időhöz kötve. A várak gyalogosan, sível, lóháton vagy kerékpárral tetszőleges sorrendben felkereshetők. Vannak várak, ahol egymás közvetlen közelében két igazolóhely is van (például bronz- és középkori vár). Ezeken a helyeken két különböző jelű táblát és/vagy felfestést helyeztünk el, így ez két érintőpontnak számít. Egy kiránduláson természetesen több vár (pont) is érinthető. Egyes várak megtalálása nem könnyű. Ezért az igazolófüzet legyen mindég nálatok, mert az abban leírtak segítenek ebben!

Észrevétel, rongálás, hiányzó tábla esetén: (Üzenet)

A felkeresendő várak: