jatek
Fooldal
tájolo

Várak a Börzsönyben

Várak a Börzsönyben jelvény

A túramozgalom bemutatása: A túramozgalom résztvevői az őskori és középkori földsáncok végigjárásával a hajdani vulkán kráterének szélén körbehaladva a legmagasabb csúcsokra juthatnak fel.

Igazolófüzet beszerzése: személyesen a szakosztály fogadóóráján: minden hó első hétfőjén 17-19 között, a Curia u 3-ban.

Igazolás módja: az igazolópontokon elhelyezett táblán és/vagy felfestésen lévő három pöttyből álló azonosító kódot a könyv megfelelő oldalain található négyzetekbe kell átmásolni. A jelvényt az kaphatja meg, aki a felsorolt 26 vár közül legalább tizenhármat felkeresett.

Teljesítés igazolása: az igazolófüzetet a következő címre kell küldeni: Koszovácz Erzsébet 1182 Budapest, Zsukó utca 4., a 2000 Ft-os nevezési díjat pedig kérjük a szakosztály részére átutalni: MKB bank 10300002-10596216-49020016. Az igazolófüzetet a teljesítés tényének igazolása után a jelvénnyel együtt visszaküldjük. Személyes elbírálás is lehetséges a szakosztály fogadóóráján.

Információ: a 06-20-365-1143 telefonszámon, illetve a szakosztály elérhetőségein kapható.

Egyéb információk: A túramozgalom nyílt, ahhoz bárki, bármikor egyénileg vagy csoportosan csatlakozhat. A teljesítés nincs időhöz kötve. A várak gyalogosan tetszőleges sorrendben felkereshetők. Vannak várak, ahol egymás közvetlen közelében két igazolóhely is van (például bronz- és középkori vár). Ezeken a helyeken két különböző jelű táblát és/vagy felfestést helyeztünk el, így ez két érintőpontnak számít. Egy kiránduláson természetesen több vár (pont) is érinthető.

Nyomtatható igazolólap

A túramozgalom felújítás alatt áll. Így előfordulhat, hogy az új kód ki lett már helyezve, de még a régi is fel van valahová festve. Természetesen ilyenkor mind kettőt elfogadjuk!

Észrevétel, rongálás, hiányzó tábla esetén: (Üzenet)

A túramozgalom teljesítői

A felkeresendő várak: