jatek
Fooldal
tájolo

A Vadlány-barlangok, tündérek és boszorkányok titka

Jelvényszerző túramozgalom

A túramozgalom bemutatása: A Keszthelyi-hegységben négy Vadlány-barlang található, és sehol másutt a világon nincsen több! Ennek a titoknak jártam utána, és írtam le kutatásaim eredményét ebben a füzetben. S egyben hívlak, titeket is járjátok be egy jelvényszerző túramozgalom keretében hazánk eme kistáját!

Igazolófüzet beszerzése: Az igazolófüzet ára tartalmazza a kitűző költségét is. Beszerezhető Keszthelyen, Gyenesdiáson és Tapolcán a Tourinform irodákban, Tapolcán a könyvesboltban, továbbá Budapesten a Tengerszem Sportboltokban és a Térképkirály Belvárosi Térképboltban (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 23.)

Igazolás módja: A résztvevőknek meg kell válaszolniuk a füzet utolsó oldalán található kérdéseket. Továbbá bélyegezniük kell Gyenesdiáson, Nagygörbőn, Reziben és Válluson.
Bélyegző hiányában elfogadjuk valamely vendéglátó egység pénztárgépének blokkját, melyen szerepel a helységnév, vagy a Volán buszjegyet, mellyel oda érkeztek, vagy onnan tovább indultak és szintén szerepel rajta, mint induló-. vagy érkező állomásként a falu neve. Mind két esetben ezt kell beragasztani a megfelelő négyzetbe.

Teljesítés igazolása: A kitöltött (lebélyegzett) füzetet, továbbá egy saját lakhelyre megcímzett és felbélyegzett borítékot az alábbi címre kell küldeni: Szádeczky-Kardoss Géza 1181 Budapest, Csontváry u. 39. A füzetet a teljesítés tényének igazolása után a kitűzővel együtt visszaküldjük.

Információ: a 06-30-35-439-35 mobil telefonszámon, vagy a szadeczky-kg@freemail.hu e-mail címen kapható.

Egyéb információk: A túramozgalom nyílt, ahhoz bárki, bármikor egyénileg vagy csoportosan csatlakozhat. A teljesítés nincs időhöz kötve. Az ellenőrző pontok gyalog, sível, lóháton vagy kerékpárral tetszőleges sorrendben felkereshetők.

A jelvényszerző túramozgalom eredetileg a Keszthelyi-hegység Vadlány-barlangjairól készült. Utóbb rájöttem, hogy az összegyűjtött anyag valamennyi szellemlényre angyalok, ördögök, tündérek, boszorkányok, erdei-öregek, törpék, óriások és sárkányokra, sőt még Shrekre, a mocsári ogréra is. érvényes. Így a jelvényt azok is megkapják, akik a Kárpát-medence más tájain keresnek fel tíz valamely szellemlények által „lakott” helyet. A füzet pótlapja tájegységenként számos ilyen helyet sorol fel.

Azoktól, akik ilyen helyekre mennek el, azt kérem, bélyegezzenek a legközelebbi településen, továbbá írják meg az adott hely megnevezését. Pontos helyét. Rrészletes megközelítését. A hozzá fűződő legendákat, továbbá olyan ellenőrző kérdést, és annak válaszát, amit mások csak a helyszínt felkeresve tudnak megválaszolni.