jatek
Fooldal
tájolo

Túravezetőink


Szádeczky-Kardoss Tamás

Szádeczky-Kardoss Tamás  (Üzenet)

A Szakosztály vezetőjeként kevés saját túrát írok ki. Teszem ezt azért, hogy mások túráira el tudjak menni, vagy ha valaki nem tudja megtartani a túráját, kisegíthessem. Szerencsére sok jó túravezetőnk van, és így is van sok jó túra.
Ha magamnak, vagy a kihívásokat kedvelő társaimnak találok ki túrákat, abban biztos, hogy van valami érdekes, meglepő: vagy sok szint, vagy hosszú távolság, vagy jelzés nélküli, netán bozótos szakasz. Fűszerezve sziklákkal, kaptárkövekkel, barlanggal és egyéb érdekességekkel. De ez ne riasszon el senkit a túráimtól, mert mindig a résztvevők felkészültségéhez szabom a tempót, ahogy a túravezetői tanfolyamokon oktatom. Szeretem, ha mindenki megelégedve megy haza a túra után


Bársony Zsolt

Bársony Zsolt  (Üzenet)

1984-ben születtem Budapesten. Mindig is szerettem mozogni, fő csapás a bringázás lett, de sok más mozgásformát is szívesen űzök.
2008-ban csatlakoztam a Magyar Kerékpárosklubhoz, ahol túravezetésen kívül önkéntes koordinációval is foglalkozok. 2014-ben elvégeztem a MTSZ Kerékpáros Túravezető tanfolyamát, szóval júliusától bátran jöhettek utánam, igyekszek élmény és látnivalóban gazdag túrákat szervezni.
A túráimat igyekszek a jövőben egyesület mottója szerint felépíteni "járóképes kortól jároképes korig" - hogy miden korosztály tudjon valamelyikhez csatlakozni.
Kedvenc tájegységeim: Börzsöny, Aggtelek és környéke, Alföld, Dunakanyar.


Cserhalmi Dániel

Cserhalmi Dániel  (Üzenet)

1981-ben születtem Budapesten, és a túrázásra a gimnáziumi/egyetemi éveim alatt kaptam rá. Az Állatorvostudományi Egyetem Növénytani Tanszékét vezetem, ezért túra közben a fél szemem mindig az ösvények mentét pásztázza, hátha találunk valami érdekes növényt. Az egyetemen évek óta szervezek vándortúrákat az Országos kéktúra vonalán. Szeretem, ha egy túrában van kihívás, és a végén elégedetten érünk célba. Több, mint 10 éve járok a Nyugati-Tátrába (Liptói-havasok), amit mostanra már meglehetősen jól ismerek. Idehaza (közelségük miatt) gyakran járok a Pilisbe, a Budai-hegységbe és a Börzsönybe, és ahova csak tudom, magammal viszem a kutyámat is.


Fábri Zoltán

Fábri Zoltán  (Üzenet)

1974-ben születtem Budapesten. Már kiskoromtól kezdve a természet szeretetére neveltek s ez máig meg is maradt. A szakosztállyal 2007 tavaszától túrázom rendszeresen. Kerékpáros és gyalogos túráim során igyekszem a jelenlévők fizikai erőnlétét figyelembe venni, és így végigvezetni a túráimat. Időnként kutyám is elkísér a kisebb túrákra, s már ő is imádja a kutyagolást.


Keszte Péter

Keszte Péter  (Üzenet)

Egyetemre járok hétköznap, szombaton zenélek, ezért túráimat szinte csak vasárnap tartom. Turizmus-vendéglátást tanulok, OKJ-s idegenvezetői végzettségem van. Szünidőben szívesen veszek részt / szervezek biciklis és vízi túrákat. Túráim általában könnyű - közepes nehézségűek.


Keszte István

Keszte István  (Üzenet)

Egészen kis korom óta túrázom eleinte szüleimmel, manapság inkább barátokkal és haverokkal járjuk a természetet Bár a gyaloglástól a biciklizésen át a síelésig minden szakág közel áll a szívemhez, kedvenc túrám minden évben a Szigetközi aktív tábor - erre akármerre is járok a világban, mindig haza jövök. Sokat utazom, így túráim az év csak bizonyos részein vannak kiírva, de ebbe az időszakba igyekszem minél több túrát vezetni. Főleg a Budai-hegységben és a Pilisben járok, amely túrákra külföldi diákok is előszeretettel látogatnak el, valamint Pallag Nándival az országos kéktúra egyes szakaszain vezetünk túrákat.


Keszte Zsuzsa

Keszte Zsuzsa  (Üzenet)

RRendszeres sportolásom a tájfutással kezdődött, Nyugat-Magyarország területein. 14 éves korom óta vagyok egyesületi tag. Öt évig a szakosztály színeiben az Országos tájékozódási csapatbajnokságon mértük fel tudásunkat. Gyalogos túravezetői, kerékpáros túravezetői, sziklamászói és versenybírói tanfolyamokat végeztem. A szakosztály gazdasági és adminisztrációs ügyeit intézem, 1993 óta. Tavasszal és ősszel szeretem az erdőt járni a közeli hegyeinkben. Nyáron előnyben részesítem a vízi sportokat, vagy a magashegyi túrázást. Télen a gyalogtúrák mellett, sí táborokat szervezek. Évente több autóbuszos túrát és kirándulást bonyolítunk, a közeli országokba. Erdély, Tátra, Alpok. Kerékpáros túráim pedig tavasszal vannak. Ismerjük meg együtt hazánkat és környező országainkat!
Mindenkit várok túráimra, kirándulásaimra.


Koszovácz Erzsébet

Koszovácz Erzsébet  (Üzenet)

Túráim általában közepes nehézségűek, a gyerektúrák 5-10 km között vannak. Nyugodt tempóban, jó hangulatban telik az idő kirándulásainkon. Igyekszem az ország különböző hegyvidékeit érintve felfedezni a természet szépségeit. Mosolyogva, jó társaságban, szép tájakon barangolva könnyebb az élet!


Mikus Pali

Mikus Pali  (Üzenet)

Hóha-hóha hóha-hó fára mászni volna jó!
Én vagyok a loncsos, lompos, bozontos, piszén-pisze öreg mackó aki jól ismeri a régi turistaviccet:
- Két turista elmegy a kocsma előtt.


Mócsány Bertalan

Mócsány Bertalan  (Üzenet)

A megszokottól eltérő túrákat szeretem: jelzetlen utakat felfedezni vagy emberpróbáló, technikás túrákat végigjárni (legyen szó hosszú távról vagy sok szintről). Ha érdekel ez a fajta kihívás, szeretettel várlak túráimon.


Nagy László

Nagy László  (Üzenet)

Szeretem a túrázás minden formáját: hegyen-völgyön, föld felett és föld alatt, két lábon és két keréken, kényelmesen kirándulva vagy teljesítménytúrázva, ismerősökkel vagy egyfelé tartó ismeretlen ismerősökkel megosztva a szabadban töltött időt.

Arra törekszem, hogy mind hazánk, mind a környező országok minél több természeti kincsét megcsodálhassam és emlékeimben elraktározhassam, fényképeim által megmutathassam másoknak is, ami által talán vágyat ébresztek többekben, hogy ők is részeseivé váljanak a természetjárás nagyszerűségének.


Pallag Nándor

Pallag Nándor  (Üzenet)

Túráim a közepes, illetve a nehéz kategóriákba sorolhatóak. Az útvonalaim sokszor a Gerecse, a Vértes, a Pilis vagy a Budai-hegység tájain vezetnek keresztül, de gyakran járok teljesítménytúrákra is. 2014 tavaszától tervben van az Országos Kék Túra végigjárása, ahová szintén minden érdeklődőt várok. A kiírt túráim a honlapon megtalálható részletesebb leírással is, kérdések esetén e-mail-en és telefonon elérhető vagyok.


Rappai Szabolcs

Rappai Szabolcs

A természetet szeretetétt a szüleim oltották belém, akik születésem előtt aktívan barlangásztak, főleg a Bátori-barlangot kutatták, s amint járni tanultam, már rendszeresen vittek túrázni. Gyerekkoromban főleg a Budai-hegyekben túráztunk, de vittek messzebbre is (Börzsöny, Mátra, Bükk). 1997-ben elvégeztem egy alapfokú barlangjáró tanfolyamot a Pizolit Barlangkutató Sportegyesület szervezésében. Főleg budai és pilisi barlangokban túráztunk, de gyakran mentünk a Bükkbe, több bükki barlang térképezésében is részt vettem (Szamentu, Szirén, Vénusz, Mexikó-Völgyi-Víznyelő). 2001-ben elvégeztem egy bronzjelvényes túravezető tanfolyamot a Budapesti Természetbarát Szövetség szervezésében. Ugyanebben az évben csatlakoztam a Zerge túraszakosztályhoz, 2004-ben pedig a Benke Rezső túraszakosztályhoz, mint túravezető. Azóta is rendszeresen túrázok, Magyarország szinte minden hegységében jártam, azonkívül minden évben legalább egyszer magashegyi túrát csinálunk (Magas- és Alacsony-Tátra, Kis-Fátra, Raxi Alpok stb.). A túrázáson kívül még szeretek táncolni és ping-pongozni. Foglalkozásomat tekintve jelenleg a BKV-nál dolgozom, mint metróvezető.


Szűcs Sándor

Szűcs Sándor  (Üzenet)

Leginkább teljesítménytúrákra járok, de szeretem a lazább erdei kirándulásokat is. Szívesen veszek részt jelvényszerző túramozgalmakban, túrakiírásaim javát is ezekből állítom össze.


saludek Endre

Zsaludek Endre  (Üzenet)

1953. június 14-én születtem Budapesten. Gyerekkorom óta érdekelnek a természet csodái, tájak, falvak, városok, ember alkotta nevezetességek. 40 évesen kapcsolódtam a szervezett turisztikához, és először a Meteor, majd 1999-től a Benke Rezső Természetjáró Szakosztály tagjaként járom az utakat, vezetem túráim. Várom a társakat, érdeklődőket, kicsiket, nagyokat, unokákat nagyszülőkkel a természetbúvár túráimra, a korán kelőket a madárlesre. Szívesen látom országjáró útjaimon azon kerekezni vágyókat, akik vízszintes terepen 20 km/h sebességgel szeretnek haladni, és nem riadnak vissza a sátrazástól sem. A vízi életet is kedvelem, a teljesítménytúrák sem riasztanak. Friss nyugdíjasként remélhetőleg több túrát tudok majd vezetni hétköznap, hétvégén.