jatek
Fooldal
tájolo

Haláltúra a Pilisben

Avagy
Barangolás a Pilis-hegység helyneveinek nyomában

A túramozgalom bemutatása: A Pilis-hegység térképét böngészve érdekes helyneveket találhatunk: Enyedi-halála, Cseh-halál, Döme-halála, Fagyoskatona, Öregvágás, stb. A Pilis-hegységet járva tanárokkal, erdészekkel beszélgettem. Idős bácsiktól, erdei munkásoktól igyekeztem minél többet megtudni a helynevek eredetéről. Az ott gyűjtött közel hetven történetet színhelyére hívlak most titeket egy jelvényszerző túramozgalom keretében

Igazolófüzet beszerzése: Az igazolófüzet ára tartalmazza a kitűző költségét is. Beszerezhető Klastrompusztán a Tölgyfa presszóban, Dobogókőn a Matyi büfében, Nagyhideghegyen a turistaházban, továbbá Budapesten a Tengerszem Sportboltokban és a Térképkirály Belvárosi Térképboltban (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 23.)

Igazolás módja: A résztvevőknek meg kell válaszolniuk a füzet utolsó oldalán található kérdéseket. Továbbá bélyegezniük kell Dobogókőn, Klastrompusztán, Pilisszentkereszten, és Pilisszentléleken.
Bélyegző hiányában elfogadjuk valamely vendéglátó egység pénztárgépének blokkját, melyen szerepel a helységnév, vagy a Volán buszjegyet, mellyel oda érkeztek, vagy onnan tovább indultak és szintén szerepel rajta, mint induló-. vagy érkező állomásként a falu neve. Mind két esetben ezt kell beragasztani a megfelelő négyzetbe.

Teljesítés igazolása: a kitöltött (lebélyegzett) füzetet, továbbá egy saját lakhelyre megcímzett és felbélyegzett borítékot az alábbi címre kell küldeni: Szádeczky-Kardoss Géza 1181 Budapest, Csontváry u. 39. A füzetet a teljesítés tényének igazolása után a kitűzővel együtt visszaküldjük.

Információ: a 06-30-35-439-35 mobil telefonszámon, vagy a szadeczky-kg@freemail.hu e-mail címen kapható.

Egyéb információk: A túramozgalom nyílt, ahhoz bárki, bármikor egyénileg vagy csoportosan csatlakozhat. A teljesítés nincs időhöz kötve. Az ellenőrző pontok gyalog, sível, lóháton vagy kerékpárral tetszőleges sorrendben felkereshetők.